BEST BV

Brings Environment & Safety Together

Fittest

Een betrouwbare fittest

BEST introduceert de Quantifit-tester! De Quantifit-tester is speciaal ontwikkeld om te controleren of uw masker niet lekt, en een goede afdichting rond het gelaat heeft. Iedereen heeft natuurlijk een andere gelaatsvorm, daarom zijn er vele soorten en maten adembeschermingsmiddelen verkrijgbaar. Niet elke medewerker draagt echter het juiste masker bij de vorm van het gezicht, waardoor deze niet goed aansluit op het gelaat en de gebruiker onvoldoende is beschermd. Onze fittest kan daarbij helpen!

Een begrijpelijke vraag. Er is tegenwoordig veel meer aandacht voor de veiligheid van werknemers, en dat is niet zonder reden. Het is belangrijk om de eigen gezondheid prioriteit te geven. Een masker lijkt al gauw goed te zitten, maar is dit wel écht zo? Of sluit het masker misschien toch niet zo goed af als u denkt? Een masker wordt niet voor niets gedragen: om de drager te beschermen van gevaarlijke stoffen. 

Kenmerken en voordelen

De Quantifit​ ​is een gespecialiseerd instrument dat gebruik maak van Controlled Negative Pressure (CNP). Dit is een wetenschappelijk ondersteunde methode waarbij de hoeveelheid lucht die uit het masker lekt direct wordt gemeten. CNP is een snelle en accurate methode om het lekpercentage van een masker te berekenen.

 

Snelste fittester

Omdat onze medewerkers het protocol van de Quantifit zorgvuldig opvolgen en precies weten hoe zij te werk moeten gaan, kan een fittest binnen 15 a 20 minuten worden volbracht. Dankzij de procedure van het opzetten van het masker, leert uw medewerker zelf ook hoe hij of zij het masker op de correcte manier op kan zetten. Dit vermindert de kans op lekkages tijdens het werk aanzienlijk.

 

De beste bescherming voor uw gezondheid

Er zijn veel fittesters die niet in staat zijn om alle lekkages te meten. De Quantifit meet deze wel.
Uit onderzoek blijkt dat testers die gebruik maken van aerosol slechts een meetbereik van 37% hebben, waar de CNP-methode (welke de Quantifit gebruikt) wel 98% van alle lekkages waarneemt.

Bij BEST staat veiligheid voorop, wij willen niets minder dan het beste. Wij zijn dan ook voorzien van het verplichte Yellow Safety Sign keurmerk. Dit wil zeggen dat de stichting SafetySign® erkend heeft dat wij verantwoord en fittesten uitvoeren met goedgekeurde en gekalibreerde meetapparatuur. Geïnteresseerd? Neem snel contact op met onze afdeling verkoop om een afspraak te maken voor een fittest!

Wij geven u graag advies